NHSZ Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt.

CSALÁDBARÁT CSALÁDI NAP AZ NHSZ TATABÁNYA ZRT-NÉL ÉS AZ NHSZ VÉRTES VIDÉKE HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT-NÉL

Az NHSZ cégcsoport tatabányai vállalatainak dolgozói 2019. június 29-én szombaton Vértesbogláron a Vérteslovas Szabadidőparkban töltöttek egy kötetlen, felszabadult és élményekben gazdag napot a munkatársaik és családjuk körében.

A helyszínen a regisztrációnál mosolygós vendéglátó fogadta a kikapcsolódni vágyókat. A pazar nyári időjárás lehetőséget teremtett, hogy a csúszdás medencékben lehűtse magát az ember, amikor már esetleg kifáradt a ping-pong meccsen, a falmászásban vagy a lovaglásban. A gyermekek kipróbálhatták magukat a kreppvirág, a pompom-állatka és az álomfogó készítésben.

A bátrak tesztelhették a bungee-trambulin és a pörgőforgó 3D-s karika kihívásait. Az ízlelőbimbóink sem maradtak parlagon, hiszen a bőséges ebéd során igazi ízélményt élhettünk meg. A finom házi jellegű pörkölt szinte „előétel” volt az isteni finom kézműves hamburger és a három féle ízben fogyasztható rétes előtt.

Igazán emlékezetes élményeket nyújtott felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt a helyszín csodálatos hangulata, a falusi környezet, és persze a Szabadidőpark személyzetének elkötelezett, szívből-lélekből végzett munkája.

Kiváló alkalom nyílt a kollégáknak a fesztelen, baráti beszélgetésekre, a közösen megélt szórakozásra, erősítve a munkahelyi egységet a hétköznapokban. A dolgos munkanapokon is sokat emlegetjük majd a családi napon megélt tapasztalatokat, élményeket!Bátran mondhatjuk, hogy az ilyen jellegű események kovácsolják össze legjobban a Csapatot!

Szóval, bízunk benne, hogy jövőre, Velünk, Veletek ugyanitt!


Az NHSZ cégcsoport tatabányai tagjainak vértesboglári családi napja

Többéves hagyományt élesztett fel álmaiból július első szombatján az NHSZ Tatabánya Zrt., valamint az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft, amikor az idei esztendőben újra megrendezte családi napját Vértesbogláron, a Vérteslovas Táborban.

A szervezés gyümölcse beérett, az időjárás a szervezők és a résztvevők mellett állt, hiszen bár borús, de nagyon kellemes időjárás fogadott mindenkit, így a tervezett családi nap 10 órakor megnyithatta kapuit.

Nagy várakozással és örömmel szemlélhettük, ahogyan a Vérteslovas tábor megtelt a dolgozókkal, családtagjaikkal. Szinte folyamatosan érkeztek kicsik, nagyok, fiatalok, idősek. A gyermekek szinte megrohanták és birtokba vették a tábor minden szegletét: pattogott a pingponglabda, a népi játékokat kicsik és nagyok is kipróbálták, s a gyerekek megállás nélkül ostromolták a lelkes animátorokat a lovaglásnál, a mászófalnál és a drótkötélpályán.

Volt itt minden, a kicsik lovagoltak, kézműveskedtek, a nagyméretű malommal, sakkal ügyeskedtek másztak és labdáztak. A bátrak még a medencében is csobbantak egyet. Akkora volt a lovaglás sikere, hogy még idősebb dolgozóink is nyeregbe pattantak. Közben a felnőttek sem unatkoztak, s időközben a Nap is kisütött. Nagy örömünkre, hogy szép számban összegyűltek dolgozóink, feleségek és férjek, a gyerekek közül pedig a kicsik és nagyok is. Egy gyermek sem távozott arcfestés és élmények nélkül.

Időközben elkészült a bográcsgulyás, a langalló és a rétes is, s az ízes étkeket egy-egy nagy beszélgetés közben fogyaszthatták el a résztvevők.

A nap koronája a Suttogó lovasbemutató ötös volt, melyet a közönség testközelből láthatott. Winkler László, a tábor vezetője lebilincselő módon tartotta előadását, amelyből az érdeklődők megismerhették a lovak életét, történetét, majd pedig kicsik és nagyok személyesen meggyőződhettek róla, hogy ló és lovasa csupán néhány halk szóra vagy mozdulatra milyen összeszokottságban dolgoznak együtt.

A nap végére mindenki kellemesen elfáradt. A kapu bezárása után megállapíthattuk hogy érdemes volt ennyi időt és energiát fordítanunk a szervezésre.

Rásky Miklós


72 óra kompromisszum nélkül!


A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház (Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház) szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

Az NHSZ Tatabánya Zrt. hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet a város intézményeinek támogatására, a „Kéz a Kézben” program keretén belül örökbe fogadott általános iskolát, támogatta a környezettudatos nevelést.

Az NHSZ Tatabánya Zrt. ezért is csatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül” kezdeményezéshez, melyben 4 tatabányai intézményt támogat az önkéntesek segítségével. A Dózsa György Általános Iskolában sportpálya takarítás, a Váci Mihály Általános Iskolában sportpályafestés, a Herman Ottó Általános Iskolában kerítésfestés és a Dózsakerti Óvoda játszótéri elemeinek festése valósult meg.

„Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végez más személy, személyek vagy a közösség javát szolgálva.”

A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. A 72 óra célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat arra, hogy segítsenek ott, ahol szükség van rá. Célunk felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Célunk, hogy a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés, és nagy ajándék.